Laxbakelse

Alltid lika uppskattad förrätt

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: lax

Ingredienser

250 g kokt skinn och benfri laxfilé
120 g räkor, skalade
2 msk schalottenlök, finhackad
1 ask crème bonjour cheddar, 200 g
2½ tsk citronjuice
1/3 krm svartpeppar, malen
12 rundlar kantfritt vitt bröd ca 7 cm i diameter
½ dl dill, finhackad
½ dl persilja, finhackad
½ dl gräslök, finskuren
50 g rökt lax i skivor

Sallad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
3279
Sparat:
48

Gör så här

Mosa den kokta laxen.
Tag undan 12 -15 räkor och hacka resten.
Rör ihop mosad lax, räkor och lök med ¾- delar av färskosten. Smaksätt med citronjuice.

Varva bröd och laxröra. Bred resten av färskosten runtom bakelserna och låt dem gärna stå övertäckta i kylen ett par timmar.

Blanda örterna och lägg på en tallrik. Rulla bakelserna i örterna.

Toppa med en skiva rökt lax, några räkor och en dillvippa. Servera laxbakelsen med en fräsch sallad.

LIKNANDE RECEPT

Laxbakelse recept
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av styvan
över 2 månader
av Kiched
över 2 månader
av Kimona
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.