Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbakelse med sesamfrön, quinoa och citronyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht och mättande på en och samma gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i små strimlor. Blanda lax, spenat, maizena, salt och peppar i en bunke.
  2. Fördela laxsmeten i fyra lika stora delar och forma till rundlar, ta gärna hjälp av en rund form. Lägg på en plåt med smörpapper under. Stek laxbakelserna i ugnen i 10 minuter på cirka 200 grader. Garnera bakelserna med rostade sesamfrön.
  3. Skölj quinoan i varmt vatten. Koka sedan quinoan med en buljongtärning under svag värme i cirka 15 minuter. Blanda till sist i risvinäger och solroskärnor.
  4. Riv citronskal och pressa saften i en skål. Blanda med yoghurt, honung och salt i en bunke.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.