Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbakelser med forellrom

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vackra och goda små bakelser som passar perfekt som förrätt eller till buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med 1 dl créme fraiche.
  2. Blanda resterande créme fraiche med kesella, hackad gräslök och laxtärningar i en bunke. Rör ner gelatinet och blanda ordentligt.
  3. Fördela blandningen i 10 stadiga muffinsformar och ställ kallt. Mixa kavring och smält smör i en matberedare. Lägg blandningen överst i formarna och låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
  4. Vänd upp formarna på ett serveringsfat och garnera med forellrom, hackad gräslök och citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.