- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fantastiskt gott.
Passar både vardag och fest.
Instruktioner
- Det är hur enkelt som helst att göra egna laxbiffar. Wasabi, den japanska pepparroten, lime och purjolök ger god smak till såsen. Servera med sesamrostad sötpotatis.
- Laxbiffar:
Hacka laxen grovt i matberedaren.
Skala och finhacka löken.
Blanda laxfärs, lök, salt, peppar, ägg och koriander. Forma färsen till 8 biffar.
Stek biffarna i smör, cirka 4 minuter på varje sida.
- Sötpotatis:
Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Blanda potatis, olja och sesampasta på en plåt med bakplåtspapper.
Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
Krydda med salt.
- Wasabisås:
Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
Publicerat den
18 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar