Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa är verkligen jättegoda burgare. Vi brukar äta smörslungad spenat och kokt potatis eller potatisklyftor till. Jag tänkte prova att servera dem med hamburgerbröd och grönsaker en dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken om den är djupfryst. Mixa laxen med saltet i matberedare.
  2. Dela och kärna ur chilipepparn.
  3. Finstrimla salladslöken. Riv limen. Blanda laxen med chilipeppar, salladslök, limeskal, potatismjöl och matlagningsyoghurt till en jämn färs.
  4. Forma färsen till 4 runda biffar. Med vattensköljda händer går det lätt.
  5. Stek biffarna i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
  6. Sås: Strimla salladslöken fint. Hacka dillen och gräslöken.
  7. Repa bladen av timjan. Blanda alla ingredienserna till såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.