Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxburgare med citronsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jag använder den frysta portionslaxen väldigt ofta. Detta recept är ett toppengott alternativ. Smidigt, mättande, nyttigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

Skär laxen i mindre bitar och mixa den sedan med en matberedare. Skala och finhacka löken. Blanda laxfärsen med de övriga ingredienserna. Forma till två stycken biffar. Stek på medelvärme i smör, ca 5-7 minuter på varje sida. Gör under tiden såsen. Tvätta skalet på citronen. Riv skalet fint och pressa ur saften. Smula ner buljongtärningen i grädden och crème fraichen. Tillsätt krydda, citron och gräslök. Låt småputtra en stund. Red med maizena till önskad konsistens.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lena54 8 april 2012

    Den godaste såsen jag ätit till fisk. Har delat med mig till många av mina vänner och dom tycker samma som jag.

  • keithkeith 13 januari 2013

    Kan bara säga KANON om Laxburgaren! Såsen "OBESKRIVLIGT GOD"! Allt blev bara bra! Matamatören Keith Ehlén

  • Biinii 4 februari 2015

    Både laxburgaren och citronsåsen blev otroligt goda! Kommer garanterat göras igen! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.