Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxburgare med fänkåls- och äppelslaw

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klar favorit! Den krispiga fänkålssalladen med äpple ger rätten ett riktigt lyft. Sweet chilisåsen med både sötma och hetta passar perfekt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda kål och salt och låt stå cirka 10 minuter.
  2. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Blanda crème fraiche och vinäger. Vänd ner kål och äppeltärningar.
  3. Mixa laxen i en matberedare. Blanda i ägg och salt. Forma färsen till fyra burgare. Stek burgarna i olja i en stekpanna med släpplättbeläggning cirka 4 minuter på varje sida.
  4. Servera burgarna mellan två skivor rostat bröd med salladsblad, chilisås och slaw. Strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.