- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Detta gillar både barn och vuxna
Instruktioner
- Lägg löken i en matberedare och kör tills den är hackad.
Lägg i lax och kryddor och mixa tills det är en grov smet.
Blanda i ägg och grädde och kör beredaren en stund till. Smeten är ganska grov och kletig när den är färdig.
Skala potatisen och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten.
Koka upp och kokas ca 15-20 minuter och häll av vattnet.
Gör potatismos av potatisen.
Smält smöret i en stekpanna och klicka ut laxsmeten i klickar. Tryck till lite så att de blir jämnt platta som en burgare.
Stek några minuter på varje sida.
- Blanda crème fraiche med dijonsenap.
Smaka av och blanda ev i mer senap.
Testa gärna att byta ut senapen mot i lime istället. Tag då skal och saft från en lime och blanda med crème fraiche.
- Servera med potatismoset.
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Höftade mitt recept pga. mindre laxmängd. Satte även dit lite ströbröd. Toppengoda och full poängpott/ kram Ps Såsen gjorde jag inte denna gång