Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxcheesecake

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Smaskens till buffébordet! Alltid en succé! Ytterligare ett recept som ska göras dagen före servering. Perfekt till picknicken dagen efter kalaset!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kavringen i matberedare. Tillsätt det smälta smöret. Tryck ut brödmassan i en form med löstagbara kanter
  2. Finhacka scharlottenlöken. Kör den rökta laxen i matberedaren.
  3. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
  4. Vispa grädden hårt. Blanda i créme fraiche, kesella, dill, salt, peppar och pressad citron. Blanda därefter i lax och lök.
  5. Smält gelantinbladen och blanda i tillsammans med övriga ingredienser.
  6. Bred ut röran över kavringen. Ställ in i kylen över natten.
  7. Garnera med löjrom, räkor och dill
  8. Svårt att beräkna portioner på denna tårta! Serveras den på ett buffébord så kanske det räcker till fler än om man serverar bitar som förrätt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kerstiningrid 7 juni 2010

    Mycket god, den godaste laxcheesecake jag ätit!

  • Therace 11 juni 2010

    Hur mycket citron ska det vara? Hur mycket löjrom behövs ungefär för att täcka ovansidan som på bilden?

  • lenajeanette 25 april 2011

    Gjorde succé på påskbordet!

  • mbmb 29 oktober 2011

    såg verkligen jätte gott ut. ska det va varm eller kallrökt lax

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.