En mycket god festrätt som jag överraskade goda vänner med för något år sedan.
Instruktioner
- Skölj salladsbladen och låt rinna av.
Skär laxen i mycket små tärningar och blanda med lök, dill och äggulor. Krydda med salt och peppar.
Fördela laxröran på salladsbladen, vik in kanterna och rulla ihop till "dolmar". Lägg med skarven nedåt i en låg vid kastrull.
Fyll på med vinet + smulad fiskbuljongtärning.
Koka upp och låt sjuda sakta under lock, ca 4 min.
Sila ifrån buljongen och låt den koka ihop tills drygt ½ dl. återstår. Tillsätt crème fraiche och sjud ytterligare någon minut. Smaka av med salt och kajennpeppar. Obs försiktigt.
Garnera ev. med räkor och löjrom.
- Servera med pressad potatis eller ris.
Publicerat den
21 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar