Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxdolmar i vitvinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god festrätt som jag överraskade goda vänner med för något år sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj salladsbladen och låt rinna av. Skär laxen i mycket små tärningar och blanda med lök, dill och äggulor. Krydda med salt och peppar. Fördela laxröran på salladsbladen, vik in kanterna och rulla ihop till "dolmar". Lägg med skarven nedåt i en låg vid kastrull. Fyll på med vinet + smulad fiskbuljongtärning. Koka upp och låt sjuda sakta under lock, ca 4 min. Sila ifrån buljongen och låt den koka ihop tills drygt ½ dl. återstår. Tillsätt crème fraiche och sjud ytterligare någon minut. Smaka av med salt och kajennpeppar. Obs försiktigt. Garnera ev. med räkor och löjrom.
  2. Servera med pressad potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.