Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxburgare med enkel guacamole

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Riktigt gott må jag säga :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal eller mixa laxfilén till färs. Knäck äggen i en kopp och vispa dem lätt. Blanda samman laxfärs, ägg, salt och peppar. Forma 4 burgare med vattensköljda händer och doppa dem lätt i ströbröd. Låt burgarna vila på skärbräda.
  2. Stek laxburgarna i smör på låg värme eller grilla över träkolsglöd en bit ifrån glöden. Det tar 3-4 minuter per sida.
  3. Guacamolen: Mixa avokadon med mjukosten och vitlöken. Låt stå i kylen och dra sig. Klar!
  4. Servera med varma hamburgebröd. Tips; vitlökssås till advokadon var riktigt gott. Lägg gärna på salladsblad, rödlök, lätt stekta zucchinis på burgarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.