Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfärsbiffar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En riktigt lyxig rätt med lax på annorlunda vis. Laxrätter brukar inte smaksättas så kraftigt, men här får laxfärsen en spännande kryddning med bl.a. HP-sauce och kapris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka det skinn- och benfria laxköttet ganska fint med en stor kniv. Lägg laxköttet i en skål.
  2. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, HP-sauce, senap och olja. Rör alltihop till en smidig massa.
  3. Hacka kaprisen grovt och blanda den i laxfärsen. Tillsätt lök, gräslök, äggulor, salt och peppar.
  4. Bryn matfettet i en stor stekpanna. Klicka ner hälften av färsen till 6 biffar. Forma dem med stekspaden och stek dem lätt ca 2 minuter på varje sida. Stek resten av färsen på samma sätt.
  5. Garnera ett stort fat med salladsblad och citronklyftor och lägg upp laxfärsbiffarna. Servera dem varma.
  6. Som entrérätt räcker receptet till 6 personer, som huvudrätt räcker det till 4.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.