En riktigt lyxig rätt med lax på annorlunda vis. Laxrätter brukar inte smaksättas så kraftigt, men här får laxfärsen en spännande kryddning med bl.a. HP-sauce och kapris.
Instruktioner
- Hacka det skinn- och benfria laxköttet ganska fint med en stor kniv. Lägg laxköttet i en skål.
- Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, HP-sauce, senap och olja. Rör alltihop till en smidig massa.
- Hacka kaprisen grovt och blanda den i laxfärsen. Tillsätt lök, gräslök, äggulor, salt och peppar.
- Bryn matfettet i en stor stekpanna. Klicka ner hälften av färsen till 6 biffar. Forma dem med stekspaden och stek dem lätt ca 2 minuter på varje sida. Stek resten av färsen på samma sätt.
- Garnera ett stort fat med salladsblad och citronklyftor och lägg upp laxfärsbiffarna. Servera dem varma.
- Som entrérätt räcker receptet till 6 personer, som huvudrätt räcker det till 4.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar