Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé i grapefruktsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En superenkel och fantastiskt god laxrätt! Laxen rimmas i några minuter, vilket ger fisken en extra riklig och god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxfilébitarna på en tallrik. Blanda socker och salt i en skål. Gnid in fisken med socker- och saltblandningen och låt den rimmas i 10 minuter. Torka sedan av laxen med hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skär zucchinin i tunna skivor och paprikan i bitar. Stek zucchini, paprika och körsbärstomater i olivolja i en stekpanna. Lägg laxbitarna och grönsakerna i en smord ugnsfast form eller i 4 portionsformar.
  4. Vispa ihop mellangrädde, smulad buljongtärning, pressad blodgrape och pressad vitlök i en skål. Häll såsen över fisken. Gratinera laxen mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  5. Garnera laxen med blodgrapeklyftor och servera med pressad potatis och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.