Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé i ugn med örter, citron och tomat

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Laxfiléer utan skinn, dressas med citronsaft, kläs med örtkryddor, sen på med crème fraiche och gräslöksost, in i ugnen o sköter sig självt, serveras med kokt potatis och lite grönt. Enkelt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den tinade laxfilén/bitarna i en smord ugnsform. Sätt på ugnen - 200°C. Krydda fisken med pressad citronsaft, salt och peppar. Strössla generöst med örtkrydda-blandning på detta. Skiva tomaten och fördela över fisken.
  2. Klicka ut crème fraiche och färskost över formen. In i ugnen , gratinera i ca 15-20 minuter, håll koll och bedöm själv när fisken är helt klar. Jag körde nog 12 minuter på 200 grader, men ugnar är lite olika.
  3. Servera sedan med kokt potatis, gärna pressad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.