Laxfilé med broccoli och pärlcouscous

Stekt lax med enbart salt och peppar är oslagbart gott - förutsatt att laxen är färsk och fin. Här får den gott sällskap av citronbroccoli och tuggig pärlcouscous.

Ingredienser

1½ liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2½ dl moghrabiah (pärlcouscous) Frebaco
300 g broccoli
1 msk citronolivolja
1 krm + 2 krm nymalen svartpeppar
4 portionsbitar laxfilé, helst färsk
½ tsk salt

Till servering:
1 citron i klyftor

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1800
Sparat:
7

Gör så här

Koka upp buljongen. Lägg i couscousen och låt koka utan lock i 20 minuter.

Skölj och dela broccolin i små buketter. Låt dem koka med couscousen när 4 minuter av koktiden återstår. Häll av vattnet och blanda med citronolivolja. Smaka av med svartpeppar.

Stek laxen på medelstark värme 2 minuter per sida, salta och peppra.

Servera med broccolicouscous och citronklyftor

LIKNANDE RECEPT

Laxfilé recept
av Mariej
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Luna
över 2 månader
av kicki_k
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader