Laxfilé med cambozolaost och vitlökssås

Snabb och lättlagad rätt som kan serveras med kall vitlökssås eller varm cambozolasås.

Laxfilé med cambozolaost och vitlökssås
Källa: Disen
Uppladdad av: Disen
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4-6 laxfiléer
2 avokado
Ca 150 g cambozolaost
Salt
Citronpeppar

Sås:
2 dl crème fraiche
1 pressad vitlök
Peppar
Salt

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
3378
Sparat:
86

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Lägg de tinade eller färska filéerna med skinnsidan nedåt i en smörad ugnsform. Salta och peppra. Skala och kärna ur avokadon. Skiva de i tunna skivor och lägg på laxen. Lägg på osten i små bitar överst. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Servera med pressad potatis, vitlössåsen och en grönsallad.

Får du ost över och vill ha en varm sås istället, så blanda ihop såsen och resten av osten och värm i en kastrull

LIKNANDE RECEPT

Laxfilé recept
av Mariej
över 2 månader
av ingsa
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Luna
över 2 månader
av kicki_k
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader