Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med hummersås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax med en topping av bacon, svamp och babyspenat. Serveras med en god hummersås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bacon i bitar och stek. Dela svampen och stek för sig i smör. Rör i spenaten.
  3. Lägg laxen i en smörad ugnsform och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda bacon, svamp och spenat, och lägg på laxen. Baka i 30 minuter.
  5. Koka ihop grädde, fond och vin i 5 minuter. Red av med redning och koka i 3 minuter. Rör i dill och servera.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Born61 17 juni 2009

    Den här sagolikt goda laxfilén bjöd jag mina gäster på och den gjorde succé! Alla åt, stora som små. Dessutom lättlagad!

  • Birgersdotter 4 maj 2012

    Blev en helt fantastiskt god fredagsmiddag. Kommer absolut att använda receptet många gånger.

  • bitten56 2 december 2012

    Detta var riktigt gott, Laxen var saftig och såsen hur god som helst. Kommer att laga denna rätt många gånger. En klar 5:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.