Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med pastasallad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En riktigt god, het och krämig laxrätt med en fräsch pastasallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Laxsåsen: badda laxfiléerna med citronsaften, på båda sidor. Värm olivoljan. Finhacka och fräs lök och chilipeppar, kärna ur chilin om du inte vill ha det väldigt starkt, tills löken blir mjuk. Strö över mjölet och blanda det med löken och chilin, se till att inte bränna det. Tillsätt därefter honungen och rör om.
  2. Häll i fiskbuljong, grädde, vin, chilisås och hummerfond låt puttra.
  3. Skär laxen i centimeterstora bitar och lägg i såsen. Låt puttra i ca 10 min eller tills laxen känns klar, det är lätt att laxen blir seg om den får koka för länge. Smaka av med peppar och salt samt tillsätt på slutet lite persiljekrydda eller färsk finhackad persilja.
  4. Pastasalladen: koka spaghettin. Under tiden den kokar kan du hacka alla grönsaker till lagom stora bitar och blanda dem i en salladsskål. Ringla över olivoljan över grönsaksblandningen och tillsätt peppar och salt.
  5. När pastan är klar häller du av vattnet och lägger den i iskallt vatten för att få den att sluta koka och att den får svalna lite. Häll efter ett par minuter av kallvattnet och häll därefter i pastan i salladsskålen. Ringla hallonbalsamico efter eget tycke och smak över salladen och blanda in den.
  6. Servera på en gång!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.