Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och enkelt middagstips...suveränt gott på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor och fräs den mjuk i smör. Skala och skär potatisen i tunna strimlor.
  2. Strimla laxen och varva lök, potatis, lax och dill i en ugnsfast form salta lätt.
  3. Häll grädden över alltsammans och strö över ströbrödet.
  4. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 45-50 minuter.
  5. Strö över svartpeppar direkt från pepparkvarnen. Servera med en sallad på ruccola, dill, cocktailtomater, rädisor och en limeklyfta. En god lagrad ost på knäckebröd blir perfekt till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • sabsa 19 mars 2010

    Låter otroligt gott, ska testa genast nu till lunch!

  • saralg 19 mars 2010

    Det här lät som ett riktigt bra recept! Ska prova det snart! :)

  • Korinten 6 juni 2010

    En mycket god maträtt som jag lagat flera gånger. Som en kombination av potatisgratäng och laxpudding. Den får en 5:a av mig. Tack!

  • Tinjep 20 januari 2013

    Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.