Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Bjud gärna på julbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 °C.
  2. Skala potatisen och skiva dem i 4-5 mm tjocka skivor. Skär skivorna i 4-5 mm breda strimlor.
  3. Lägg all strimlad potatis i en skål med kallt vatten.
  4. Skala och skiva löken tunt.
  5. Stek löken i Milda flytande margarin i stekpannan. Låt löken steka sakta tills den är guldgul och mjuk, det tar ca 3 minuter.
  6. Smörj en ugnssäker form generöst med margarin.
  7. Låt potatisen rinna av väl i ett durkslag. Varva potatisstrimlor, lök och lax, salta och peppra lätt. Börja och sluta med potatisstrimlor.
  8. Häll över Milda mat & visp, släta till ytan. Strö över ströbröd och ringla över margarin.
  9. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda tills potatisen är mjuk, ca 50-60 minuter.
  10. Frestelsen ska vara gyllenbrun, med mjuk och mosig konsistens.
  11. Tips: Tillaga gärna i portionsformar och grädda dem i 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Solhaga2 22 november 2010

    Låter som ett bra alternativ till alla som inte gillar den traditionella Jansons frestelse

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.