Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgratäng med koriander och chili

(2 kommentarer)  
Laxgratäng med koriander och chili Laxgratäng med koriander och chili
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxgratängen är en utmärkt bjudrätt och receptet går bra att dubbla. Gratängen kan värmas strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smöret. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Hacka korianden och blanda i moset tillsammans med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Lägg laxskivorna i en ugnssäker form. Strö över saltet, Blanda crème fraiche med citronsaft, sambal oelek och farin. Bred blandningen över laxen.
  4. Klicka moset runt om laxen och strö osten över lax och mos. Tillaga miott i ugnen ca 20 min.
  5. Servera laxgratängen med en grön sallad

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Vxlhaxan 1 september 2008

    Provade detta recept i helgen och de va gott,. såsmaja som man är så dubblade jag mängden moja doch inte osten. Serverade även pressad potatis till istället för potatimos...Kan starkt rekomenderas

  • aip 4 augusti 2014

    Gjorde bara lax utan mos, jättegott! Ska dubbla såsgojset nästa gång!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.