- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En otroligt saftig och god fiskgratäng
Instruktioner
- Beskrivning Mos:
Skala & skär potatisen i små bitar
(kokar fortare då och lättare att vispa).
Koka potatisen med salt. Vispa sönder den och tillsätt en rejäl klick smör, och 1½-2 dl varm mjölk.
Tillsätt lite i taget så ni ser att moset blir luftigt.
Tillsätt ägget. Vispa!
Salta & peppra.
Smaka av.
OBS Använd elvisp! Gott och så lätt att tillaga!
- Beskrivning såsen:
Slå grädde och buljongtärning i en kastrull, koka upp, tillsätt dillen.
Låt få ett snabbt uppkok.
- Lägg fisken i en gratängform, krydda den med citronpeppar.
Sätt in i ugnen 200grader i 10 minuter.
- Ta det färdiga potatismoset och spritsa runt fisken och slå över såsen på fisken.
Sätt in i ugnen ytterliggare ca 15 minuter.
Klart!
Servera med gröna ärtor, sparris eller andra kokta grönsaker.
Publicerat den
22 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar