Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya’s Laxgratäng

 
Maya’s Laxgratäng Maya’s Laxgratäng
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En otroligt saftig och god fiskgratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Beskrivning Mos: Skala & skär potatisen i små bitar (kokar fortare då och lättare att vispa). Koka potatisen med salt. Vispa sönder den och tillsätt en rejäl klick smör, och 1½-2 dl varm mjölk. Tillsätt lite i taget så ni ser att moset blir luftigt. Tillsätt ägget. Vispa! Salta & peppra. Smaka av. OBS Använd elvisp! Gott och så lätt att tillaga!
  2. Beskrivning såsen: Slå grädde och buljongtärning i en kastrull, koka upp, tillsätt dillen. Låt få ett snabbt uppkok.
  3. Lägg fisken i en gratängform, krydda den med citronpeppar. Sätt in i ugnen 200grader i 10 minuter.
  4. Ta det färdiga potatismoset och spritsa runt fisken och slå över såsen på fisken. Sätt in i ugnen ytterliggare ca 15 minuter. Klart! Servera med gröna ärtor, sparris eller andra kokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.