Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med hummerfond och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt och god bjudgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs grönsakerna i smöret utan att de tar färg 3-4 minuter.
  2. Häll på vinet, hummerfonden och fiskbuljongen. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Rör ner crème fraichen och låt allt få ett nytt uppkok. Krydda med curryn och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Skär laxen ibitar och blanda försiktigt ner i grytan. Lägg på ett lock och låt stå och dra utan att koka i ca 5 minuter. Garnera med en kvist persilja och servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.