Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Laxgryta med potatis, morot, purjolök och grädde. Gott och enkelt med laxfilé. Istället för grädde kan du ta kokbar crème fraiche. Laxen kan bytas mot annan fisk. Räkor är också gott i. Välj helst MSC eller Kravmärkt lax.

Ingredienser

Instruktioner

Skala morot och potatis. Skär i tärningar ca 2x2 cm stora. Koka morot och potatis i en gryta i vattnet med fiskbuljongtärningen i 10 minuter. Tärna laxen i 2x2 cm stora bitar. Skär till fyra klyftor citron till servering. Skölj och strimla purjolöken. Tillsätt purjolöken och koka i fem minuter till. Slå i grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen och låt koka upp. Servera laxgrytan med citronklyftan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.