- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En härlig hösträtt med lite influenser från Polen och Ukraina.
Instruktioner
- Skala rödbetor, potatis och lök.
Ansa och skär bort rotstocken på vitkålen.
Skär grönsakerna i 1 cm tärningar.
Koka rödbetor och potatis sakta i grönsaksbuljongen ca 10 minuter.
Lägg därefter i lök och vitkål fortsätt att koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är klara.
Smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i 2 cm tärningar, lägg tärningarna i grytan och koka upp.
Dra grytan från spisen och på med ett lock. Vänta 5 minuter
Riv citronen fint på rivjärnet, strö över grytan.
Klart att servera.
Servera laxgrytan med knäckebröd och pepparrotsfärskost.
Publicerat den
28 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar