Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med rödbetor och vitkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En härlig hösträtt med lite influenser från Polen och Ukraina.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rödbetor, potatis och lök. Ansa och skär bort rotstocken på vitkålen. Skär grönsakerna i 1 cm tärningar. Koka rödbetor och potatis sakta i grönsaksbuljongen ca 10 minuter. Lägg därefter i lök och vitkål fortsätt att koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i 2 cm tärningar, lägg tärningarna i grytan och koka upp. Dra grytan från spisen och på med ett lock. Vänta 5 minuter Riv citronen fint på rivjärnet, strö över grytan. Klart att servera. Servera laxgrytan med knäckebröd och pepparrotsfärskost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.