Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med saffran och bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt doftande och värmande gryta! Rostat bondbröd som gnidits in med vitlök, olivolja och flingsalt smakar härligt till fiskgrytan. För den som önskar något mer mättande passar potatismos eller ris bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i kuber. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken, strimla sellerin, grovhacka tomaterna. Fräs purjolök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter.
  2. Tillsätt vin, grädde, vatten och fond. Koka såsen under lock 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönor, spenat och fisk i såsen. Sjud sakta under lock 4 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.