Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med tomat och vin a lá Isobel.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet kommer från början från Ica Buffé men jag tyckte orginalet var rätt så tråkigt så jag hottade upp det lite! Väldigt gott och enkelt att göra! (Kommer lägga upp egen bild senare!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchinin i små tärningar. Dela gärna tomaterna på hälften (eller eventuellt krossa dom med sleven efter dom kokat ett tag).
  3. Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i 1 msk olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, vitlök, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 15 - 20 minuter.
  4. Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och tabasco. Servera gärna laxgrytan med färskt bröd och en klick crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.