- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det här receptet kommer från början från Ica Buffé men jag tyckte orginalet var rätt så tråkigt så jag hottade upp det lite! Väldigt gott och enkelt att göra!
(Kommer lägga upp egen bild senare!)
Instruktioner
- Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchinin i små tärningar. Dela gärna tomaterna på hälften (eller eventuellt krossa dom med sleven efter dom kokat ett tag).
- Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i 1 msk olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, vitlök, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 15 - 20 minuter.
- Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och tabasco. Servera gärna laxgrytan med färskt bröd och en klick crème fraiche.
Publicerat den
28 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar