Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxinläggning

 
Skriv ut

För dig som fiskar själv eller "kommer över" lax på annat sätt. Eller för dig som vill vara lite lyxig.

Ingredienser

Instruktioner

Gnid in laxfilén på båda sidor med saltet och lägg den i en plastpåse. Lägg i kylen i 2 timmar. Skrapa bort saltet. Skär laxen i 2 cm stora kuber. Blanda alla ingredienser till lagen. Koka upp den och låt den sedan kallna. Skala och skiva rödlökarna tunt. Varva laxen och löken i en burk. Slå över den kalla lagen. Sätt på lock och låt stå i 1 dygn Servera som en sillinläggning t ex på smörgåsbord.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.