Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxkotlett i paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör en krämig, röd sås med paprika och chilipeppar som ett utsökt tillbehör till en grillad laxkotlett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg folie på en grill eller på ugnsgallret. Placera mitt i ugnen. Sätt på högsta värmen.
  2. Blanda senap och färskpressad citron väl. Pensla laxkotletterna och täck med plastfolie. Placera i kylskåp i 10 minuter.
  3. Rosta paprikan på grillen, skölj med kallt vatten och dra av skalet. Hacka den sedan i matberedaren. Använd knivbladet. Häll på youghurt, crème fraiche, torkad dragon, chilipeppar och salt. Se till att allt blir väl blandat.
  4. Lägg laxkotletterna på folien i den förvärmda ugnen och grilla dem 3 minuter på varje sida.
  5. Fördela såsen på fyra tallrikar och placera en laxkotlett på varje. Garnera med en dragonkvist och servera genast. Spröda grönsaker som t.ex. sparris passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.