Gott som förrätt eller på buffebordet.
Instruktioner
- Koka laxen i ett gott spad. Det görs av salt, mycket dill, några pepparkorn, lök och en bit morot som först får koka 5-10 minuter. Häll därefter i lite torrt vitt vin.
- Låt laxen sjuda i spadet 15-20 minuter. Ta upp fisken och dra av skinnet. Peta bort alla ben och pilla sönder fisken i små bitar. Spara några fina bitar att lägga i botten på formen.
- Vispa grädden och blanda med gräddfil, majonnäs, chilisås och dill. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
- Smält de blötlagda och urkramade gelantinbladen, låt det svalna och häll det i såsen. Rör sist ner laxen försiktet så den inte blir mosig. Lägg några fina laxbitar i botten på en vattensköljd form (tex.sockerkaksform) och häll laxblandningen över. Låt det stå kallt.
Doppa formen hastigt i varmt vatten innan den ska stjälpas upp på fat. Häll tinade ärtor i mitten och garnera med dill och citron. Serveras med kokt potatis och ev. en god kall sås.
Publicerat den
11 augusti 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Laxkrans recept
Laxkrans recept