Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxlåda serverad med Äpple- och russinröra

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Passar utmärkt både till vardags och till fest. Äpple- och russinröran kan med fördel serveras även till andra rätter, som t ex grillad kyckling eller en saftig köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa limen och vitlöken i en bunke, finhacka chilin och blanda ihop med olja, honung och salladskrydda till en god marinad. Lägg laxfiléerna i en plastpåse och marinera dessa samtidigt som du fortsätter med övriga moment.
  2. Ska la och skär potatisarna i sex delar. Koka i lättsaltat vatten tills de nästan är helt klara och häll av. Placera dem i botten på en ugnsfast form. Använd en potatisskalare och hyvla morötterna i långa skivor. Blanda ihop morötter och bönor, lägg dem sedan på potatisen i formen. Ta fram laxen och placera den på grönsakerna. Fördela kvarvarande marinad jämt över hela formen. Skiva tomat över alltsammans, krydda med oregano, salt, och peppar innan du toppar med den rivna osten.
  3. Skala och skär äpplet i tändsticksstora stavar. Ungefär halva äpplet brukar gå åt om man kantskär det och undviker kärnhuset. Blanda ihop russin, yoghurt, majonnäs, cayennepeppar och curry i en skål. Vänd försiktigt i äppelstavarna och låt stå kallt.
  4. In med formen i ugnen ca 30 minuter i 225 grader. Servera tillsammans med Äpple- och russinröran samt lite god BBQ sauce.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.