Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxlåda med potatis och lök.

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Man brukar säga att man inte skall lägga lök på laxen, här blev det tvärt emot, vi lägger laxen på en bädd av potatis och smörfräst lök. En perfekt och snabblagad maträtt som passar både som lunch eller till vickning. Servera med en grönsallad. Receptet är för två till tre personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken ganska tunt, fräs den mjuk i lite smör och rapsolja, låt den svalna.
  2. Strimla laxen.
  3. Smörj en ugnsfast form med smör och rapsolja.
  4. Skiva potatisarna och lägg dem i botten av formen.
  5. Fördela den frästa löken över potatisen.
  6. Lägg laxen över löken.
  7. Vispa ihop äggen med grädden och dillen, salta och peppra.
  8. Häll äggstanningen över laxen, strö över riven ost.
  9. Gratinera i 225° varm ugn i ca 25 minuter eller tills äggsmeten har stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • hermana 3 januari 2010

    Gott! Tack så mycket!

  • segerwitch 14 januari 2010

    Mycket gott! Tyvärr så kan man bara ge fem påäng. Tack för ett lätt och jätte gott recept.

  • segerwitch 14 januari 2010

    Mycket gott! Tyvär kan man bara ge fem stjärnor. Tack för ett lätt och gott recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.