Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxlasagne Laxlasagne
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Vinnare av månadens recepttävling April 2004! En mager och lite annorlunda variant på lasagne. Kan självklart göras även med fetare ingredienser för den som föredrar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från laxen. Skär den i ca 1,5 cm tärningar.Ta bort kraftigare stjälkar från spenaten och strimla den. Dela feta osten ytterligare (halva storleken är ungefär lagom). Värm citronsåsen i en kastrull. Rör i frachen och den pressade citronen. Smaka av (Ev. kan mer citron behövas men tänk på att fetaosten är salt och att spenat kan ha en ganska stark smak så krydda försiktigt i övrigt.)
  3. Smörj en ugnsform med oljan. Lägg ett lager med lasagneplattor i botten. Lägg på hälften av laxen, spenaten och feta osten. Slå över knappt hälften av såsen. Upprepa ytterligare ett varv. Avsluta med ett lager lasagneplattor och ringla den sista lilla skvätten sås över. Strö över osten.
  4. Gratinera i ugn ca 20 min. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • Icko73 9 april 2008

    Blev bjuden på denna fantastiska rätt igår och det här är ett recept som jag redan har delat ut på jobbet och jag ska absolut bjuda på denna hemma.

  • pedalen1965 18 april 2008

    Har just ätit Laxlasagnen! Hur god som helst! MMMMMM Tack!!!!!

  • ida85 25 november 2008

    detta verkar vara spännande ! detta ska jag testa! har bara ätit lasange gjord på zuzzini istället för lasangeplattorna ! När jag bodde hos en kompis som skulle vara nyttig .. funkade i ca 1 vecka .. sen satt hon med godispåsen framme ! :D

  • Gnagett 10 februari 2009

    Så otroligt gott detta blev, definitivt en 5:a. Det blir en fredagsfavorit för oss. Tack för receptet.

  • ketke 8 mars 2009

    Jättegott tack för receptet. Vet nu vad jag ska bjuda mina väninnor på nästa gång

  • AnnelieT 2 maj 2009

    Kanongod lasagne! Den gick verkligen hem på middagsbordet/Annelie

  • Starlight-78 26 oktober 2009

    Den här rätten får full pott av mig, himmelskt gott och lättlagat, en ny favorit!

  • Dildo 9 april 2010

    Mmm, låter gott. Men skall försöka leta nyttig lax utan E161, dvs xantofyllinfärgämnet.

  • vittulpan 9 april 2010

    Låter underbart gott!!! Ska prova i helgen!

  • epi 12 april 2010

    Lättlagat och mycket gott. Rekomenderas:) Den vill jag att du gör fler gånger sa maken.

  • lottahamrin 13 april 2010

    Kul variation med lax i lasagnen, mycket gott! tyrkte på med lite extra citron så blev det perfekt, tycker jag. Ett kraftigt vitt vin till detta är mums!

  • sgcm 19 april 2010

    Denna goda laxlasagne bjöd min kompis på senaste tjejmiddagen! Kanongod o mycket uppskattad alla ville ha receptet!

  • Groda93 8 augusti 2010

    Det godaste jag någonsin jag har ätit tror jag, fick samma resultat av dem som jag bjöd det på :)

  • Ulrika91 30 september 2010

    Vi åt denna idag, och jag tog lite mer pasta och gjorde mer sås för att få en högre lasagne. En lasagne ska vara hög enligt mig! Den var verkligen god och alla kring bordet var nöjda och glada.

  • LisaTr 10 mars 2011

    Mycket god , jag gjorde egen citronsås och uteslöt spenaten eftersom jag inte hade någon hemma. Lika god i allafall

  • katbeghan 18 november 2011

    Hade detta till middag idag. Ganska gott! Hittade inte citronsås i den butiken jag handlade i, så jag tog bechamelsås istället med lite extra citron i och creme fraiche. Lite mindre av fetaosten då jag inte brukar tycka om detta. Men det blev bra, och min dotter tyckte det var gott också. Ett plus för detta:-) Mitt betyg blir en 4-. Och passar på att lgga upp en bild på vår middag.

  • _Alexandra_ 22 december 2011

    Jättegott! Jag glömde tyvärr köpa fetaost som jag tror hade höjt maträtten ännu mer. Tog två burkar minifraiche men nästa gång nöjer jag mig med 1 då det blev lite väl såsigt :)

  • sofay 19 januari 2013

    Brukar byta ut citronsåsen och göra en mögelostsås istället, det är suveränt gott!

  • xbea 9 oktober 2014

    enkelt och gott! :) Tack för ett bra recept.

  • evaullabritt 30 januari 2015

    Använde receptet som utgångspunkt för experiment med LCHF-lasagne med lasangplattor av philadelphiaost och ägg. Det blev mycket gott men lite för blött. Vanliga lasangplattor suger nog upp mer vätska från spenaten än mina. Men smakerna var det inget fel på. Tack för en bra receptidé

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.