Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxlasagne med lyxig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hoppa över köttfärsen och laga istället lasagne på lax, Sveriges populäraste fisk. Servera med en fräsch sallad, kanske ett glas svalkande vitt vin och njut av de italienska smakerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka purjolöken. Skär den skivade rökta laxen i mindre bitar och den hela laxbiten i tunna skivor.
  3. Sås: Rör ut majsstärkelsen i en kopp med lite vatten. Koka upp vin, buljongtärning, finhackad lök och gräddmjölk i en kastrull och låt koka ca 5 minuter. Red såsen med majsstärkelsen och blanda ner riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka upp vatten i en kastrull. Snitta tomaterna lite i toppen och lägg ner dem i det kokande vattnet. Låt dem ligga så i ca 2 minuter. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten. Dra av skinnet, skär i klyftor och skär sedan bort kärnhuset. Skär tomatköttet i mindre tärningar.
  5. Rosta försiktigt pinjenötterna i en medelvarm och torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Passa noga! Låt spenaten mjukna på svag värme i lite olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  6. Varva alla ingredienser i en smord ugnsform. Börja och avsluta med sås. Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter. Servera med en blandad grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.