Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett recept som blev till efter principen "man tager vad man haver". Gillas även av barnen. Lite mer smak än de traditionella laxlasagnerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den frusna spenaten i en kastrull och rör tills den blivit varm.
  2. Tillsätt en burk (ca. 250-300g) salsasås och matlagningsgrädden. Pressa i en vitlöksklyfta. Salta och peppra efter smak. Skiva laxfilérna i ca. 1cm tjocka skivor.
  3. Lägg lite av såsen i botten av en ungsform och lägg sedan ett lager med lasangeplattor. Lägg sedan på lite sås till och lite av de skivade filéerna.
  4. På med ett lager lasangeplattor och fortsätt tills laxen är slut. Avsluta med ett lager plattor med lite sås på.
  5. Strö därfter över riven ost. Det är en fördel om osten är lite lagrad så att det är lite smak på den. Ser det ut som det kommer bli torrt så kan man tillsätta lite mjölk. In i ugnen i ca. 30minuter eller tills osten smält och lasagneplattorna är mjuka.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • krigas 17 september 2010

    Ska laxen tillagas innan man lägger den i formen?

  • Calvaro 17 september 2010

    Nej det behövs inte. Den hinner bli färdig i ugnen.

  • Karamelli 12 november 2010

    Jättegod! Till och med gubben tog en portion till ;)

  • Calvaro 12 november 2010

    Kul att ni tyckte om den! Just salsasåsen var en chansning men det fungerar ju bra ihop.

  • Miaria 22 februari 2014

    Vad ska det vara för lax?? Färsk, fryst, tillagad el. rökt?? Låter annar som ett toppen recept hälsningar maria

  • Calvaro 23 februari 2014

    Jag brukar använda fryst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.