Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxmoussetårta med dillgelé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passar på buffébordet och som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det bli lätt brynt. Mixa brödskivorna i matberedaren och tillsätt smöret under gång. Sätt fast ett smörpapper i botten på en rund bakform med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter.
  2. Tryck brödsmulorna mot botten och ställ kallt en stund. Lägg gelantinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
  3. Vispa créme fraichen hårt och blanda med gräddfil, lax, rödlök, dill, honung, stenbitsrom, citron, salt och peppar. Smaka av.
  4. Krama ur gelantinbladen och smält dem i en kopp, cirka 10 sekunder i mikron. Rör ner dem i mousseblandningen. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Plasta och ställ in i kyl, cirka 3 timmar.
  5. Lägg gelantinbladen till geléet i kallt vatten, 5 minuter. Grovhacka dill och citronmeliss. Lägg ner i kokande saltat vatten, 10 sekunder. Häll bort vattnet i en sil och spola av dill och citronmeliss i kallt vatten. Mixa det kryddgröna med en mixerstav och 2 dl kallt vatten, tills allt är jämngrönt. Häll vätskan genom en finmaskig sil, smaka av med salt och peppar.
  6. Krama ur gelantinbladen och smält dem i en kopp, cirka 10 sekuder i mikron. Rör ner i den gröna vätskan. Låt stå tills den börjar bli trögflytande. Häll över laxmousseni formen och låt stelna.
  7. Ta loss laxmoussen och skär tårtbitar och lägg upp på ett fat. Dekorera med citronmeliss.
  8. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jan-q 28 maj 2010

    Tack Ros för mycket god recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.