Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En enkel fiskrätt att tillaga av hel fisk som sköter sig själv i ugnen. Man kan avstå från såsen och bara tillaga fisken om så önskas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra laxöringen rikligt utanpå och inuti. Lägg citrontimjan i fisken. Lägg grönsaker runt om och ringla över lite olja. Grädda i 225 grader ca. 30-50 min beroende på fiskens storlek.
  2. 4 cm tjock lax ca 30 minuter 6 cm tjock lax ca 40 minuter 8 cm tjock lax ca 50 minuter
  3. Lossnar en fena när du drar lite löst så är den klar. Tillsätt grädde bredvid fisken mot slutet av stekningen.
  4. Serveras med potatis; kokt, pressad eller mos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.