Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med rökt lax och paprika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God paj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör smör och mjöl i matberedaren och tillsätt vatten så att degen får rätt konsistens. Låt degen vila kallt i en timme.
  2. Sätt ugnen på 200º. Kavla ut degen och klä en pajform (ca 22 cm i diameter) och nagga degen. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna.
  3. Rensa laxen från skinn och ben och dela köttet i mindre delar. Fördela lök, lax, paprika, spenat och riven ost i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra, och häll över fyllningen. Grädda ca 40 min tills fyllningen stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Karamelli 20 juni 2012

    Denna paj gjorde succé vid min dotters konfirmation :) Gör den igen nu till midsommaraftonens buffébord. Supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.