- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En paj som med fördel serveras ljummen tillsammans med den kalla, friska romsåsen. Komplettera gärna med en grönsallad.
Instruktioner
- Blanda ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, nagga och låt den vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
- Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna ca 5 min. Skär laxen i små tärningar. Blanda lök, lax, dill och ost.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min tills det fått fin färg. Blanda ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg laxfyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
- Romsås: Blanda majonnäs och gräddfil. Hacka gräslöken och rör ner tillsammans med romen. Smaka av med salt.
Publicerat den
15 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar