Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med romsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En paj som med fördel serveras ljummen tillsammans med den kalla, friska romsåsen. Komplettera gärna med en grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, nagga och låt den vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna ca 5 min. Skär laxen i små tärningar. Blanda lök, lax, dill och ost.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min tills det fått fin färg. Blanda ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg laxfyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
  5. Romsås: Blanda majonnäs och gräddfil. Hacka gräslöken och rör ner tillsammans med romen. Smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.