Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpasta med saffran och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hjärtvänlig laxpasta med saffran och tomat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta löken. Rensa och skär paprikan i stora bitar, aubergine och squash i lite mindre bitar.
  2. Fräs de tärnade grönsakerna lätt i olivolja och häll i en burk tomatsås med valfri smak, till exempel vitlök eller örter. Låt koka ca 5 minuter.
  3. Se till att det inte finns några ben kvar i laxfilén. Skär bort skinnet om det sitter kvar och tärna sedan laxfilén.
  4. Tillsätt saffran, salt, peppar och laxtärningarna. Sjud ca 5-10 min tills laxen är genomkokt.
  5. Koka undertiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vid servering lägger man upp pastan på ett varmt fat och häller den varma laxsåsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.