Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaté med chiliräkor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lättgjord paté med smakrika räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. klä en avlång brödform, ca 1 liter, med folie.
  2. Skär den färska laxen i bitar och lägg den i en matberedare. Mixa tills den har finfördelats. Tillsätt 200 g av den rökta laxen och hackad persilja och mixa en halv minut till. Tillsätt äggen, ett i taget och häll till sist i grädden. Mixa smeten slät. Smaka av med lite salt och nymald vitpeppar.
  3. Häll hälften av smeten i formen och fördela resterande varmrökt lax ovanpå. Häll på resten av färsen. Stöt formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ formen i ett vattenbad och ställ in alltsammans på nedersta falsen i ugnen. Ugnsbaka 40-50 minuter tills den har stannat. Ta ut och låt svalna. Skär patén i skivor.
  4. Skala räkorna och blanda dem med sweet chilisåsen. Servera laxpatén med räkorna, kokt färskpotatis och romsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.