- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här har jag fått av en jobbarkompis, den är mager och god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj och torka de färska laxfiléerna eller tina och torka de djupfrysta.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en avlång brödform, 1½ l.
Smörj formens kanter med flytande margarin.
- Skär laxen i mindre bitar och kör den i matberedare med kniven. Tillsätt kesella, citron, chilisås, potatismjöl, ägg, salt och vitpeppar och kör till en slät färs.
- Lägg hälften av färsen i formen och fördela crabfish ovanpå. Blanda resten av färsen med kryddgrönt och bred ut den över crabfishen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Låt formen stå 5-10 minuter innan färsen stjälps upp och serveras. Servera färsen varm eller kall.
- Romsås:
1½ dl (165 g) lättkesella
1½ dl matlagningsyoghurt
2 msk löjrom/stenbitsrom
1 (50 g) rödlök, liten, finhackad.
- Blanda ingredienserna till såsen, låt stå svalt.
Publicerat den
24 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte bra recept! Min pate blev jätte god. Hade ingen crabfish hemma så bytte ut de mot gravad lax som funka hur bra som helst. Den blev något för salt kanske men de gjorde inget :)