Laxpudding med kaviar och dill

I mitt föräldrahem tillagades denna rätt med rester från kylskåpet.

Laxpudding med kaviar och dill
Källa: Mellanbellans foto
Uppladdad av: Mellanbellan
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 st djupfrysta laxbitar á 125 gram
3 dl ris
2 dl mjölk
4 ägg
5 msk rökt kaviar
35 g hackad dill
Vitpeppar
Ströbröd
Smör

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
1683
Sparat:
30

Gör så här

Koka riset enligt förpackningen.
Koka den upptinade laxen i saltat vatten cirka 4 min.
Slå av vattnet och mosa laxen med en gaffel.

Blanda lax, ris, mjölk, ägg, kaviar och dill. Smaka av med vitpeppar. Salt finns i tillräcklig mängd ifrån kaviaren.

Smöra och bröa en ugnsfast form. Fyll formen med smeten. Toppa med ströbröd och ett par rejäla smörklickar.

Grädda laxpuddingen i ugnen,175 grader, i 1 timme.

Servera med skirat smör eller grönsallad med citron.
Rårörda lingon är också utmärkt till.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Laxpudding recept
av imse
över 2 månader
av Berra
över 2 månader
av Pette
över 2 månader
av HAARK
över 2 månader
av Bozer22
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.