- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
I mitt föräldrahem tillagades denna rätt med rester från kylskåpet.
Instruktioner
- Koka riset enligt förpackningen.
Koka den upptinade laxen i saltat vatten cirka 4 min.
Slå av vattnet och mosa laxen med en gaffel.
- Blanda lax, ris, mjölk, ägg, kaviar och dill. Smaka av med vitpeppar. Salt finns i tillräcklig mängd ifrån kaviaren.
- Smöra och bröa en ugnsfast form. Fyll formen med smeten. Toppa med ströbröd och ett par rejäla smörklickar.
- Grädda laxpuddingen i ugnen,175 grader, i 1 timme.
- Servera med skirat smör eller grönsallad med citron.
Rårörda lingon är också utmärkt till.
Publicerat den
28 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott. Jag gjorde helt efter receptet förutom att jag saltade lite. Hade skirat smör till
Hej! Ska riset vara förkokat? Det står inget om detta i receptet...