Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

De rökta laxstrimlorna ger en mycket piffig smak åt laxfilén.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 175 grader. Strimla den ansade purjolöken. Lägg den i en ugnssäker form i ett ca 2 cm tjockt lager. Lägg den strimlade rökta laxen ovanpå. Placera laxfilén överst, salta och peppra och häll över citronsaften. Häll på grädde och vin så att laxen knappt är täckt av vätskan. Stek nederst i ugnen i ca 45 minuter. Servera med kokt ris eller kokt pressad potatis för den hungrige och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nibarius 5 september 2009

    God mat. Jag använde grädde med låg fetthalt (ca 15%) som tyvärr koagulerade på grund av citronen så är nog bäst att hålla sig på grädde med normal fetthalt.

  • evaullabritt 20 november 2012

    Bra och lättlagad rätt. Jag tog lite balsamvinäger i stället för vin. Det blev också bra. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.