Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig laxsås och pasta

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Ursprungliga receptet från Göteborgs-Posten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med vatten. Salta ganska rejält och koka pastan enligt anvisning på paketet. Kolla noga så den inte blir överkokt.
  2. Skär laxen i bitar med ett par centimeters sida. Strimla purjolöken. Stek laxen i olja, efter någon minut tillsätts löken, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt allt sjuda samman ett par minuter. Smaka av med strimlad basilika, salt och vitpeppar.
  3. Slå upp den färdigkokta pastan i durklag, ruska bort vattnet och häll tillbaka den i kastrullen. Slå på lite olivolja och krydda med nymald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.