Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsallad med matvete och clementindressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig och god sallad där dressingen friskas upp av clementiner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö på flingsalt och peppar. Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Lägg upp sallad och matvete på tallrikar eller ett stort fat. Skär rödbetorna i klyftor och lägg dem ovanpå. Ta bort skinnet från laxen. Fördela lax och oliver över salladen. Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin, och lägg den på salladen.
  4. Skölj clementinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet från båda och pressa ut saften ur den ena. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  5. Lägg tomaterna på salladen och servera med dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.