En lätt laxsallad med en överraskande dressing med sardeller och parmesanost.
Instruktioner
- Skär laxen i bitar, ca 2x2 cm. Strö på salt och socker och ta några tag med svartpepparkvarnen över.
Skär sparrisen i 3 cm långa bitar och förväll i lättsaltat vatten i ca 2 minuter.
Häll av vattnet och lägg ner sparrisen i kallt vatten.
- Skät löken i tunna klyftor. Dela, kärna ur och skär avokadon i klyftor, dra av skalet. Pressa lite citronsaft över.
Halvera tomaterna, skala, kärna ur och skär gurkan i mindre bitar. Hyvla fänkålen tunt med hjälp av en osthyvel.
Stek laxen gyllene runtom i lite olja, blanda med övriga salladsingredienser.
- Blanda äggula med senap, mosa ner sardellerna. Pressa ner vitlöken. Tillsätt oliv- och rapsoljan droppvis under omrörning. Rör till sist ner ost och citronsaft.
Ringla dressingen över salladen och servera.
Publicerat den
19 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar